zaterdag 19 maart 2011

How to fix: gescheurde nagel

Je bent lekker bezig, voelt dat je ergens achter blijft hangen, je kijkt naar je nagel.. CRAP!
Nagel gescheurd.
Ok, het is niet het einde van de wereld, je gaat er niet minder door functioneren, en je overleeft het iedere keer weer, maar het blijft jammer, zeker als je nagels eidelijk weer lang zijn.
Ik had het vorige week ook, ik voelde dat ik bleef hangen, en ja hoor, mijn mooie, lange duimnagel, half afgescheurd, en echt kort! Gelukkig niet zo kort dat ik mijn huid half meenam (geloof me, dat is pijnlijk!) maar kort genoeg om totaal niet meer bij mijn andere nagels te passen.

Gelukkig heeft Essence daar iets geweldigs op bedacht, nail repair pads. In onderstaande tutorial leg ik uit hoe je deze pads gebruikt.Benodigdheden:
* Essence nail repair pads
* Essence nail glue
* vijl
* gescheurde nagel

Dit was mijn nagel een paar dagen terug, niet echt charmant dus.
Om de pads te gebruiken moet je nagel nog wel deels vastzitten, als hij zo goed als los is denk ik niet dat de pads je nog kunnen redden.

Haal de pads uit de verpakking, en kijk welke maat het beste is voor jouw nagel. Als je net tussen twee maten inzit kun je beter een maatje kleiner nemen, het gaat erom dat de scheur bedekt is, de rest van de pad kun je bijvijlen zodat deze niet meer zichtbaar is.


Verwijder de achterkant van de pad en plaats deze zo nauwkeurig mogelijk op je nagel, zorg ervoor dat de scheur in je nagel volledig bedekt is. Probeer de randen van de nagel (met name je nagelriem) vrij te houden, gezien je nagellijm erover gaat aanbrengen, en dit wil je niet op je nagelriemen hebben.
Knip de rand van de pad af, en vijl deze eventueel bij. Doe dit heel voorzichtig, je nagel zit immers (vrij) los!
het hoeft nog niet heel netjes, later ga je het nog een keer bijvijlen.


Als de pad goed zit bedek je de hele pad met een laagje nagelijm. Zoals je op de foto kunt zien zat mijn pad aan de linkerkant iets te dicht op mijn nagelriem zat, hier heb ik dus een klein stukje vrij gelaten.
Zorg dat de lijm goed droogt voordat je verder gaat.
Als de lijm goed droog is vijl je je nagels nogmaals zodat alle ruwe randjes weg zijn. Je zal merken dat het vijlen al veel makkelijker gaat gezien je nagel weer sterk is en vast zit.
Als je geen nagellak op doet kun je je hele nagelbed heel licht vijlen, en daarna polijsten.
Hierdoor vijl je de grove textuur van de pad weg, en wordt deze zo goed als onzichtbaar.
Vijl de bovenkant van je nagels niet te hard of te lang, het is niet erg goed voor je nagels, en ze worden er dunner van.Als je nagel helemaal bijgevijld is doe je je favoriete nagellak overheen en tadaa! Je nagel is weer sterk en je ziet er helemaal niets van!


Op de verpakking staat dat de pads ongeveer zeven dagen blijven zitten, maar mijn ervaring is dat ze het veel langer uithouden.
De pads kun je verwijderen door ze er simpelweg af te trekken. Eventueel kun je je nagel eerst goed schoonmaken met nagellakremover, zodat de lijm ook iets weker wordt, en de pad makkelijker loslaat.
De Essence nail repair pads kosten €1,79 voor een pakje met twaalf pads in diverse maten, en de Essence nagellijm kost €2,29.

Ik ben zeer tevreden met deze pads. Als je nagel erg gescheurd is werken de pads niet heel lang, op een gegeven moment scheurt je nagel toch helemaal af. Maar op kleinere scheuren werken ze prima. Je hebt zelf niet eens meer door dat je nagel gescheurd is, en de pads blijven bij mij ook erg lang zitten. Absoluut een aanrader dus!

2 opmerkingen:

  1. Hi, toffe tip! Misschien beetje naiefe vraag maar ik heb helaas scheurtje op 2/3e van mijn nagelbed (het roze gedeelte) Kan die scheur d.m.v. deze pads herstellen? of is het enkel een tijdelijke oplossing?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Handig zeg, ik ga gelijk naar de winkel om het te halen, mijn nagel is namelijk in het midden gescheurd en dat doet ZO'N pijn!

    BeantwoordenVerwijderen