maandag 28 maart 2011

Glitternagellak verwijderen

Iedereen die wel eens glitternagellak draagt weet hoe verschrikkelijk het is deze weer te verwijderen. Je blijft boenen, de glitters komen overal terecht, en na een half uur zijn je nagels nog niet schoon.
Om die reden alleen al droeg ik bijna nooit glitternagellak. Ik ben sowieso geen groot van van glitters, alleen als ze heel subtiel zijn, of helemaal dekken. Maar een creme lakje met hier en daar wat glitters is niks voor mij.
Maarja, zoals jullie konden lezen heb ik nu de Claire's glitterlakjes ontdekt, deze dekken volledig, en zijn echt prachtig. Maar... dat verwijderen...

Ik denk dat de meeste wel de truc kennen met het aluminiumfolie. Je knipt wattenschijfjes in tweeën, drenkt deze in nagellakremover, wikkelt ze om je nagel heen en je doet er wat aluminiumfolie omheen om de boel op zijn plek te houden. Na vijf of tien minuten weken kun je de topjes (met enige druk) verwijderen is is je nagellak eraf.
Deze manier heb ik ooit getest, maar ik was er niet echt over te spreken. Je moet en paar minuten wachten terwijl je niks kan doen (je vingertoppen zitten immers ingepakt) en bij het verwijderen zat er nog steeds nagellak op mijn nagels. Nu kan dit best liggen aan de remover die ik gebruik, maar de tip die ik jullie vandaag ga geven vind ik toch veel beter werken.

Deze tip had ik al op meerdere blogs gelezen, en na het zelf getest te hebben was ik om. Het enige wat je nodig hebt is een potje kunstnagelremover (te koop bij elke drogist).
Deze remover is bedoeld om kunstnagels te verwijderen, dit spul lost de (hardnekkige) nagellijm op, en werkt dus ook ideaal voor hardnekkige glitters.

Dit is de kunstnagelremover van de kruidvat, maar bij elke drogist kun je wel een soortgelijk potje vinden, het effect is bij allemaal hetzelfde.


Als je het potje opent ziet het er zo uit. Een soort roze rubberen borsteltjes aan de rand, en het potje is gevuld met remover.


En dit is wat je moet doen. Je steekt je vinger in het potje, en draait je vinger (of het potje) heen en weer, zodat de borstels de nagellak van je nagels afveegt. Hoe meer glitters er op je nagels zitten hoe vaker je moet draaien. Voor deze blauwe glitters moest ik ongeveer dertig keer het potje heen en weer draaien en daarna waren mijn nagels helemaal schoon. Als je dus een beetje snel werkt zijn je nagels met twee a drie minuten glittervrij.


Tadaaaa! Geen glitter meer te bekennen, en het heeft me nog geen vijf minuten werk gekost. Het enige nadeel van deze methode is dat het je nagels best uitdroogt. In kunstnagelremover zit meer aceton dan in gewone nagellakremover, en dit droogt je nagels behoorlijk uit. Het is dus aan te raden om na het verwijderen je nagels en nagelriemen in te smeren met een nagelriemolie.

Het potje kun je meerdere keren gebruiken, dus de dagen dat je hard aan het schrobben moest om die glitters te verwijderen zijn voorbij! Ideaal toch?

3 opmerkingen:

 1. Maar dan moet je eerst zo'n potje kopen:( geen zin om naar de stad te gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kan dat ook met gewone nagels ??
  Op het potje staat kunstnagelremover.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. heb het meteen gekocht! erg handig.
  met grove gitters werkt het minder, maar die zijn na het draaien in het potje er makkelijk af te pulken... gaat beter dan met gewone nagellak remover :)

  BeantwoordenVerwijderen